“Pleased to meet you”

Maandag 25 juni

Na een bezoek aan Clingendael met het gezin rijden we nog even naar zee. En aangezien er bij Katwijk dan toch een roodmus zit, rijden we daar maar direct even langs. Aangekomen bij De Zanderij, waar de afgelopen 2 jaar óók al een roodmus zat, horen we direct al het welbekende “pleased to meet you” van de roodmus. Aanschuivend bij een aantal andere vogelaars, laat hij zich gedurende 10 seconden even zien, voordat hij achter de geluidswal wegduikt.

DSC08508

Roodmus, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus

We horen hem nog regelmatig zingen, maar wat later duikt hij weer op in z’n favoriete boompje. Hij zit alleen hoog of diep in de struiken, dat hij zich wat lastig laat zien. Omdat we ook nog naar het strand willen, besluiten we weer verder te gaan.

Als we echter dezelfde weg weer afrijden, zien we dat hij dan toch weer goed te zien is. Nog één keer proberen dan. Dit keer lukt het wel om hem super te zien, ondanks het soms wat lastige licht. Na een jaar geleden in Waddinxveen een roodmus maar slecht te hebben gezien, is het wel gaaf om hem dit keer veel beter te zien. De rode kop is prachtig te zien. Na een kwartiertje duikt hij weer achter de geluidswal, waarna wij weer verder gaan naar het strand. Een heel ‘pleasant meeting’ dus.

DSC08524

Roodmus, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus

DSC08523

Roodmus, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s