Bokjes in het Gouwepark

Terugfietsend vanaf school naar huis kom ik altijd langs het Gouwepark, een industrieterrein dat nog volop in aanbouw is. Tussen de bedrijven liggen vele veldjes braak, en het viel me op dat een aantal daarvan gedeeltelijk onder water stonden. Dat zou dus best bokjes ofzo op kunnen leveren, eigenlijk dé doelsoort van deze vakantie. Daar moest ik dus wel heen, deze vakantie. Gisteren, zaterdag, had ik ‘s middags nog zat tijd over, én het was droog, dus ging ik ‘t eens proberen. Helaas zonder camera, maar ja.

Ook nu lagen verschillende veldjes nog (gedeeltelijk) onder water. Door het eerste veldje lopend, vloog er al snel een bokje op. Mission complete, weer een nieuwe soort. Even later vloog er nog een snip op, maar zonder dikke gele strepen over de rug, een watersnip dus. Verder zat er op dit veldje niks meer. Het tweede veld dat aan de beurt was, was heel wat groter, en zag er zo mogelijk nóg geschikter uit voor bokjes. Dit bleek, want op dit veld vlogen zelfs 4 bokjes op, allemaal met de dikke gele bandering op de rug, en een korte snavel, dé kenmerken voor bokjes.

Nog wat rondfietsend over het Gouwepark, vlogen er wat groepen kolganzen over. Hier vloog sowieso één toendrarietgans in mee, m’n eerst voor Waddinxveen. Verder zat er niet zo veel meer in het Gouwepark, en ging ik door richting de Oostpolder, achter ‘t Weegje. Hier zat, buiten wat grauwe ganzen, kolganzen en een grote zilverreiger, niet zo veel. Het Weegje leverde nog een vuurgoudhaan op, een groep van ca. 60 vinken en een mooie havik, die voor grote opschudding zorgde onder de smienten op de grote plas.

Ondanks weinig tijd, toch nog vijf bokjes als nieuwe soort, en dat op een ‘stom’ industrieterrein.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s